Wiek 16 Wzrost185 waga ok 78 cwiczę 2 miesiące Dieta Dni treningowe : koktil rano i 30 min przed treningiem (caly banan, dwa surowe jaja kurze, pol twarogu chudego, dwa jogurty homogenizowane naturalne, koniecznie bezsmakowe + troche mleka i to wszystko w mixerze miksuje) nie treningowe : rano i wieczorem koktail Dieta : wszystko gotowane [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] białko możesz spokojnie zamienić na jajka 2 śniadanie bułki zmień na chleb razowy (z 120g), ser na normalną goudę, a szynkę na pieczone mięso (takie, które kupujesz surowe a potem pieczesz :-P) 3 posiłek jw 4 to pewnie przed treningowy, so: 150g kuraka i 100g ryżu możesz spokojnie załadować 5 zakładam że to po treningowy więc ta sama [...]
Raczej nie. Do twarogu na śniadanie jem 100g kaszy jęczmiennej albo pęczak. Na obiad to samo, ale bez twarogu - tylko kefir dodaję. Albo mieszam - kaszę z soczewicą lub soją - tak, żeby wychodziło 100g węgli na posiłek. Na kolację jakieś tłuszcze - ryba albo mięso. Do każdego posiłku obowiązkowo surowe warzywa:)
Im bardziej tłuste mięso, tym mniej białka. Podałeś wartości pieczonego udka z kaczki. Zapewne będzie ok 18% białka, 10% tłuszczów. Znaczy kcal, które podałem były przypisane do surowego udka. Czyli surowe udko z kaczki o wadze 250g (razem z kościami) będzie miało ok. 350kcal?
będą ok, nie wiem co się przejmujesz tym gotowaniem twarogu, idąc tym tropem to mieso byś musiał nawet surowe jeść. https://www.sfd.pl/KLUSKI_TWAROGOWE-t507962.html https://www.sfd.pl/Leniwe_kluski_NO_CARB-t1139846.html
może nie chodziło o mięso surowe a raczej o nie-smazone czy nie takie z torebek co kupujesz w hipermarketach na przecenie to dla kosmonautow dobre hehe
Witam Taka ilość węglowodanów rozłóż na dwa posiłki. W tym czasie spożyj też więcej białka zwierzęcego (biały twaróg albo chude mięso, albo odżywka białkowa). Jajko chcesz jeść jajka to surowe zastąp gotowanym. Pozdrawiam Piotr Folęga Zapraszamy do sklepu na http://www.sklep.sfd.pl
[...] ciecierzycy, fasoli typu jaś, łuskanego zielonego groszku albo grochu. Dodaj oliwę z oliwek do potraw na ciepło i olej rzepakowego do dań podawanych na zimno. Chleb. Sałata, surowe warzywa, owoce. jeden jogurt. jęsli jesz mięso lub rybę, zastąp warzywa strączkowe ryżem lub makaronem. Mój problem pojawia się tutaj gdyż chodzę do szkoły i w domu [...]
[...] nózki, udka, ćwiartki pieczone i kiedyś każde pieczenie ważyłem przed i po i średni wynik oscylował w okolicy, że masa po obróbce termicznej jakim było pieczenie to 65% masy surowego, z tym że jeżeli chciałbyś być jeszcze bardziej precyzyjny i nadgorliwy, to należałoby zważyć takie upieczone udko przed zjedzeniem, po zjedzeniu odjąć masę tego co [...]
[...] oprócz ryzu istnieje ich jeszcze trochę. Zadbaj o tłuszcze zwierzęce, bo to nie jest tak, że oliwa to jedyny dobry tłuszcz. Poprawiając dietę wrzucaj do dziennika produkty surowe, przed obróbka, czyli mięso z piersi kurczaka, a nie gotowana pierś z kurczaka. no i warzywa, warzyw ma być duzo i różnorodne. Jedzenie na noc twarogu z oliwa nie ma [...]
Dokładnie, mięso musi być poddane obróbce termicznej. Zaznaczyć warto, że dotyczy to mięsa zwierzęcego - drób, wołowina, wieprzowina.. Np. ryby surowe już można spożywać ;)
[...] posiłki - nie wyobrazam sobie jedzenia makaronu z ryżem, Jedzenie powinno być smaczne. Poza tym wpisałęś jakieś kotlety sojowe (soja to GMO i wcale nie jest pożądana w diecie) i one żadnych wartości wg Ciebie nie mają. Ten kotlet, to też nie wiadomo co - wpisz mięso - jakiego użyłes, surowe, ważone przed obróbka i tłuszcz użyty do smażenia.
Ja ogólnie mam taki nawyk że na jedną patelnie wrzucam mix warzyw mrożonych oraz jakeiś mieso surowe i bez żadnego tłusczzu na minimalnym ogniu pod przykrywka dusze a pod koniec ściągam pokrywke aby się nie zrobiła papka i lekko podsmazam na dobrej patelni i finalnie mega pyszne i ani grama fatu a jak chce w posiłku dac więcej fatu to dolewam [...]
[...] mi co źle przeczytałem , ja zrozumiałem tak że aby zlikwidować drobnoustroje trzeba 100 stopni czyli trzeba mięso ugotować usmażyć upażyć upiec ugrilować....nie może być surowe i przyżądzone w miejszej temp, bo mogą przeżyć tak? to chyba jasne nie. interesuje mie tylko ile czasu mają być w tej temp. śmiertelnej? aż cała pow. mięsa sie [...]